Bejelentés
A BBO Magyar Klub versenyei és eredményei
LionHeart1

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

 

 

 

 

Üdvözöljük LionHeart1 honlapján!

2018.A BBO Magyar Klub a 2018. évben is folytatja működését a BBO részeként. A BBO üzemeltetőjét, a Bridge Base Incorporated-et 1990-ben alapította Fred Gitelman, és 2001. április 23-án ez a vállalat indította el honlapját, a Bridge Base Online-t, hogy lehetőséget nyújtson a világ bridzsező társadalmának arra, hogy a nap bármely szakában a világ bármely pontján ingyenes játéklehetőséget találjon. Az évek során a BBO struktúrája sok változáson ment keresztül, de a lényege és fő célkitűzése változatlan maradt. 2003-ban Szemere Róbert a BBO-n belül létrehozta a BBO Magyar Klubot azzal a céllal, hogy összefogja a magyarországi és külföldi magyar bridzsezőket, a magyarul beszélő külföldieket és a klubtagok barátait.

A klub Magyarország legnagyobb bridzsklubja, a teljes taglétszám 1200 körül van, ebből mintegy 900-an nevükkel is vállalják a klubtagságot. A klub tagjai között megtalálhatjuk a játékot most tanuló kezdőktől a magyar élmezőnyt képviselő versenyzőkig minden tudásszint reprezentánsait.

A klub zártkörűen működik. Ez azt jelenti, hogy a klub által rendezett versenyeken csak a klub regisztrált tagjai vehetnek részt. A hét 5 napján párosversenyeket rendezünk, ebből a négy hétköznapi verseny eredményeiből évi összesítést is vezetünk. Az elmúlt évig különböző típusú csapatbajnokságokat is rendeztünk, az a jelen pillanatban még bizonytalan, hogy ezt a hagyományt folytatni tudjuk-e. Csapatversenyek rendezése ugyanis igen nagy szervezési munkát igényel, ha a klub megtalálja azt az önkéntes tagot, aki ezt a munkát magára vállalja, a következő években is lesznek csapatbajnokságok. A BBO nem csak online játékra nyújt lehetőséget, hanem élő közvetítést is ad jelentős nemzetközi vagy országos jelentőségű versenyekről. Ez ugyan nem a klub szervezésében történt (és fog történni a jövőben is), de meg kell említeni, hogy 2016-ban a BBO közvetítette a Budapesten rendezett bridzs EB-t, és amit külön ki kell emelni, minden játéknapon magyar nyelvű hangkommentálással tudósított a résztvevő magyar csapatok egyikének mérkőzéseiről. Ezt a gyakorlatot folytatni kívánjuk, a 2017. évben volt hangos közvetítés a nyílt VB-re készülő magyar csapatok válogatóversenyének elődöntőjéről, és 2018. február 3-4-én a döntőről is készülünk közvetítést adni.

A 2017. évi párosversenyeken több mint 400 klubtag vett már részt, ebből mintegy 140-150-en rendszeres látogatói és résztvevői a versenyeknek. Versenyeinken bárki részt vehet, aki tagja a klubnak. Aki pedig még nem tagja a klubnak, ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével kérheti felvételét a klubba, feltéve, hogy betartja az alább felsorolt önként vállalt korlátozásokat. Miután a tagfelvétel néhány percig eltarthat, az, aki percekkel a verseny kezdete előtt az előbb említett jelentkezési lapon vagy a verseny rendezőjénél BBO-üzenetben kéri a felvételét, nem biztos, hogy az aktuális versenyen részt tud venni (bár ennek érdekében mindent megteszek). Versenyeinken a Versenybridzs nemzetközi szabályait alkalmazzuk, kiegészítve a Magyar Bridzs Szövetség (MBSZ) párosversenyekre vonatkozó kiegészítő szabályaival (Szabályzatok). Ez utóbbiból kiemeljük a kiemelkedően mesterséges licitrendszerekre (piros és sárga jelzésű rendszerek) és konvenciókra (barna jelzésű konvenciók) vonatkozó korlátozásokat. Gondoljatok arra, hogy itt különböző játéktudású versenyzők kerülhetnek egymással szembe (itt nincs magasabb és alacsonyabb osztály), és a mérsékeltebb felkészültségű játékosok hátrányba kerülhetnek azáltal, hogy nincsenek felkészülve váratlan licithelyzetek megfelelő kezelésére. Ezért kérünk mindenkit, hogy önként mellőzze olyan licitrendszerek és konvenciók használatát, melyekről nem várható el, hogy nála lényegesen gyengébb játékos megértse és megfelelően kezelni tudja. Ezen kívül figyelmetekbe ajánljuk a Magyar Klub Fair Play Chartáját, Etikai Szabályzatát és Etikai Működési Szabályzatát.

Versenyeinkről nem szeretnénk senkit sem átmenetileg, sem véglegesen kizárni, de ha azt tapasztaljuk, hogy valaki rendszeresen vét a fenti szabályok ellen, illetve akkor, ha nem megfelelő hangnemet használ, sértegeti vagy megbántja partnerét, ellenfeleit vagy a tornavezetőt, ha megsérti az általános erkölcsi normákat vagy a BBO viselkedési szabályait, ha nem veszi figyelembe a licitrendszerek és konvenciók korlátozására vonatkozó szabályzásunkat, akkor kénytelenek leszünk élni ezzel az eszközzel.

Versenyeinknek nincs semmilyen tétje. Ezért arra kérünk minden résztvevőt, hogy kellő komolysággal, de csak szabályos eszközökkel versenyezzen. Komolytalan játékért vagy  meg nem engedett eszközök használatáért az előző bekezdésben említett szankciókat alkalmazhatjuk.

Versenyeink vezetését önkéntes tornavezetők látják el, nem várható el tőlük, hogy vitás esetekben mindig helyesen és a szabályoknak megfelelően döntsenek, bár törekszenek erre, ezért arra kérünk Benneteket, hogy döntéseiket fogadjátok el. Eredmények utólagos módosítására amúgy sincs sok lehetőségünk, a verseny befejezésekor az eredmény automatikusan elkészül, egy-egy parti eredményét ezután csak nagyon rövid ideig áll módunkban változtatni.

Ha bármilyen észrevételed, véleményed van a klub működésével kapcsolatban, megírhatod elektronikus levélként. Minden visszajelzést megköszönünk, és ha szükséges, intézkedünk.

A honlapon megjelenő reklámok nem részei a honlapnak és azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk. A hirdetések megjelenése a feltétele annak, hogy ez a honlap ingyenes legyen.Lénárt Zoltán (a BBO-n LionHeart1)

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!